به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، حميد رضا عزيزي نماينده مردم اردل، فارسان، کيار وکوهرنگ در مجلس شوراي اسلامي گفت: بودجه سال 93 داراي نقاط قوت و ضعف هاي متعددي مي باشد که بطور خلاصه بايد گفت نقاط قوت شامل ارايه به موقع بودجه در موعد مقرر به مجلس شوراي اسلامي که نمايندگان فرصت لازم را براي بررسي دقيق و موشکافانه بودجه در اختيار خواهند داشت نکته ديگر بودجه سال آينده توسط کارشناسان خبره و مجرب تدوين شده و از همه مهمتر بودجه بر اساس واقعيات موجود کل کشور تهيه و تنظيم گرديده است موضوع ديگري که بايد مورد توجه قرار داد تاکيد دولت بر نگاه عدالت محور به بودجه مي باشد به اين دليل که دولتمردان چنين عنوان مي کنند که ما بودحه را بر اساس توازن منطقه اي و اتمام پروژ ه هاي عمراني با نگاه عادلانه تقسيم نموده ايم ، که ما اميدواريم دولت بتواند وعده هاي داده شده را عملياتي نمايد.
عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي در ادامه افزود: با همه اين تفاصيل بودجه سال آينده نيز داراي مشکلات و نواقص متعددي است که در اين باره ميتوان به بلا تکليفي بحث هدفمندي يارانه ها اشاره نمود که ظاهرا دولت هيچ برنامه اي براي اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه ها ندارد ،ولي دولت چنين عنوان نموده که تکليف هدفمندي يارانه ها را در فالب يک لايحه جداگانه مشخص و به مجلس ارايه خواهد نمود.
دکتر عزيزي تصريح کرد: بودجه سال 93 يک بودجه کاملا انقباضي و مشکل دار است که رقم بودجه کفاف اداره کل کشور را نخواهد داشت.
وي خبر از افزايش 3/2 در صدي ماليات در بودجه داد و با انتقاد از اين ميزان افزايش گفت بعيد ميدانم دولت در اين مسير درآمد قابل توجهي حاصل نمايد به اين دليل که يکي از معضلات مهم اقتصادي کشور ما فرار مالياتي است که دولت در سال جاري فقط توانست 40 درصد از ماليات پيش بيني شده را اخذ نمايدو فکر ميکنم اگر دولت خيلي تلاش و همت نمايد در خوشبينانه ترين حالت ميتواند 50 درصد از درآمدهاي پيش بيني شده مالياتي را اخذ نمايد.
عزيزي در ادامه خاطر نشان ساخت يکي ديگر از مشکلات بودجه وابستگي بيش از حد به درآمدهاي حاصل از فروش نفت است که واقعا آثار مخربي بر کشور ما داشته است ، اي کاش تحريم هاي فعلي که توسط کشورهاي غربي و زورگو بر ملت و دولت وضع شده است 50 سال پيش بر کشور ما تحميل مي شد تا امروز اين قدر وابسته به فروش نفت به کشورهاي خارجي نباشيم.
عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس گفت: دولت بايد توجه ويژه به توليدات داخلي ، استقلال وعزت کشور داشته باشد تا با استفاده از ظرفيت هاي مختلف داخلي و بهره گيري از استعداد نيروهاي توانمند داخلي بر مشکلات پيچيده موجود در کشور فايق آيد و از اين پيچ تاريخي به سلامت عبور نمايد.
عزيزي در پايان از تخصيص بودجه براي برخي پروژه هاي عمراني غير علمي و فاقد کارشناسي مانند انتقال آب از درياي خزر به درياچه اروميه بشدت انتقاد نمود و گفت اجراي چنين پروژه هاي غير علمي و غير منطقي هزينه هاي بسيار زياد و غير قابل جبراني را برمردم و دولت تحميل مي نمايد./ قدس